Mjødens Dag og den fede domino effekt
Mjødens Dag er blevet startskuddet til et fantastisk samarbejde mellem professionelle og hobbymjødbryggere. Vi har fået et fagligt netværk og gode relationer til Danmarks Biavlerforening og foreningen Dansk Vin.
Mjødens Dag er blevet startskuddet til et fantastisk samarbejde mellem professionelle og hobbymjødbryggere. Vi har fået et fagligt netværk og gode relationer til Danmarks Biavlerforening og foreningen Dansk Vin.
Vi har omdøbt hele vores Hyben æblemjød årgang 2017 til vores svindlermjød. En aftale med Englands 4. største detailhandelskæde viste sig at være svindel.
Mjød giver visdom – måske skulle vi have drukket mere Læs mere
Det er først nu, vi kan vurdere de mere langvarige effekter af den markbrand, som hærgede vores æbleplantage under sidste års hedebølge.
Vi har mistet hele årets høst af æbler, da en brand 25. juli hærgede vores æbleplantage. Nu er det spændende om forsikringen dækker tabet.
Honning er en essentiel del af vores bryggeproces, men vi har aldrig været lige så dygtige til at passe vores bier som til at brygge vores æblemjød. I år har vi fået assistance af Hans Germuth fra Germuth’s biavl til at sikre at vi har de bier der skal til for at bestøve vores æbleplantage og lave honning til os.
Det var med stor spænding vi sendte de seneste aftapninger af Snoremark Æblemjød til anmeldelse hos chefredaktør Jesper Uhrup på madguroernes inspirationskilde: Magasinet Gastro.
Nu er spændingen udløst, vi fik fem af seks stjerner og er pærestolte.
Det kan være en anelse angstprovokerende, ikke at have styr på, hvad der kommer ud af ens mund – og jeg ved reelt ikke, hvad det er jeg siger på den video, jeg har fået tilsendt fra det japanske TV-hold, som vi har haft på besøg.
Vi har ikke valgt et elegant japansk skrifttegn som logo for Snoremark æblemjød, selv om vi ofte bliver spurgt om det. Vores logo er en helleristning fra bronzealderen, som viser gudinden Gefion, der er i gang med at pløje.
Det er altid en balance, hvor lang tid mjøden skal stå på bærmen på ståltankene efter den første stormgæring. Når der omstikkes, undgår man, at der udvikles en ubehagelig svovlagtig aroma.
Vi får tit spørgsmålet, hvilke glas bruger man til mjød. Jeg har fundet nogle forskellige typer af glas, som egner sig godt til mjøddrikning.
Jeg måtte lige tage en ekstra tur rundt i mikro rundkørslen i Gundsølille. Kommunens folk havde været ude og sætte nyt skilt op med henvisning til Snoremark Mjødbryggeri.