Snoremarks logo forestiller gudinden Gefion igang med at pløje

Gefion og Snoremarks logo

Vi har ikke valgt et elegant japansk skrifttegn som logo for Snoremark æblemjød, selv om vi ofte bliver spurgt om det. Vores logo er en helleristning fra bronzealderen, som viser gudinden Gefion, der er i gang med at pløje. Man kan se hende i en voldsom og facinerende udgave ved Langelinje i København, hvor vandet vælter ud af den store Gefion springvand.

Gefion, er den frugtbarhedsgudinde der fik lov af den svenske konge til at få så meget land med sig, som hun kunne pløje fra solopgang til solnedgang. Hun forvandlede sine sønner til okser, som hun spændte for ploven, og det lykkedes dem at pløje et kæmpe område ud af Sverige. Det efterlod et megahul i Sverige i form af søen Mälaran. Det land Gefion fik med sig tog hun med i sit ægteskab med Kong Skjold, og de bosatte sig i centrum af hendes land – Sjælland nærmere bestemt i Lejre også kendt som Skjoldungelandet.

Oprindeligt havde vi valgt logoet, fordi de tidligste spor af mjød i Danmark er fra bronzealderen, og da vores gård Snoremark har historiske rødder der går mange hundrede år tilbage, tænkte vi, at helleristningen kunne illustrere Snore, der går med sin plov. Men vi blev klogere og heldet tilsmiler jo et vist folkefærd, for med symbolet med Gefion får vi fortalt, at alle råvarerne til Snoremark Æblemjød – såvel honning, som æblemost, urter og bær er vokset og høstet på Sjælland.

Indkøbskurv
Scroll to Top