Det gode glas til mjøddrikning rummer ca 25 ml, har en lille stilk og en ikke for stor åbning

Glas til mjøddrikning

Vi får tit spørgsmålet, hvilke glas bruger man til mjød. Jeg har fundet nogle forskellige typer af glas, som jeg vil anbefale, når man vil nyde et glas mjød.

Jeg indrømmer, det er ikke let, at finde gode mjødglas i de almindelige butikker, jeg gik efter små dessertvinsglas og champagneglas. Udvalget er ikke stort, det afspejler nok, at der primært sælges glas til øl, rød- og hvidvin. Jeg tænkte, hvor sælger de ellers glas – og det gør de i genbrugsbutikker. Her vrimlede det, med de mest elegante, sjove og hyggelige glas til en helt anden pris end de nye i butikkerne. Det endte med, at jeg kom hjem med en hel kasse af spændende glas, som skal bruges ved vores smagninger.

Det optimale mjødglas rummer 20-25 cl, har en lille stilk, så man ikke varmer mjøden op, når man holder på glasset og så skal det helst ikke have for stor en åbning, så den skønne aroma fordufter.

Indkøbskurv
Scroll to Top