Snoremark i medaljeregn på Mjødens Dag 2023

Pokal som Danmarks bedste mjødbrygger

Vi er lidt i pralehumør. På hylden i mjødbryggeriet står en flot pokal, som Danmarks bedste mjødbrygger flankeret af 8 medaljer, fire af guld, tre i sølv og en enkelt bronze.

Medaljehøsten er fra årets Mjødens Dag, der også er rammen for Danmarks officielle DM i mjød. Her modtog Snoremarks mjødbrygger pokalen som årets mjødbrygger. Den gik til den mjødbrygger, som havde indleveret mindst tre forskellige mjød til vurdering, og som fik den samlede højeste score.

Med de to højest rangerende mjød markerede Snoremark mjødbryggeri sig som topscorer blandt de 45 mjød, der i år var indsendt til vurdering.

Ros fra dommerteamet

Dommerteamet var i år udvidet med to vinbedømmere, sommelier Heine Egelund fra Sommelier Uddannelser og chefredaktør Thomas Rydberg, magasinerne Din Vinguide og Whisky &. De er begge dommere ved det danske vinskue og var hurtige til at sammenligne kvaliteten af mjød med andre danske vine. Og vi rødmer kun lidt over de rosende ord.

-Jeg var imponeret over det høje ensartede niveau hos mjødbryggerne – både hos de professionelle og de, der brygger på hobbyplan. En række af de bedste var utrolig komplekse og vellavede. I min optik bør flere få øjnene op for dansk mjød, siger chefredaktør Thomas Rydberg, der i sit seneste nummer af Whiskey & har en reportage fra Snoremarks Mjødbryggeri.

– Håndværket i mjød ser ud til at være af en meget høj kvalitet – også sammenlignet med anden dansk vin. Ikke en eneste af de 45 varianter, vi smagte, var af en håndværksmæssig dårlig kvalitet, supplerer Heine Egelund. Vi har mest kendskab til vin og øl, men mjød er en dansk kulturdrik. En række af de varianter, vi smagte ved bedømmelsen, vil sagtens kunne fungere sammen med det, vi serverer i de danske restauranter.

 

Snoremark præmierede mjød var:


GULD – Luthendrank, Kirsebærmjød, Hindbærmjød, Egtved mjød.

SØLV – Hybenmjød, Kvanmjød, Havulven.

BRONZE – Vermouth

Find dem i vores webshop

 

Pokaloverrækkelse Mjødens Dag

Vi er pt ved at udvikle guld, sølv og bronze mærkater, som man kan sætte på de mjød, man har i butikken. Kontakt os på kd.krameronsobfsctd@ofni, hvis I er interesseret.

Indkøbskurv
Scroll to Top