Opskifter på mjøddrinks

Snoremark har udviklet en række lækre drinks. Få opskrifterne her

Den gode mjød kan selvfølgelig bruges til spændende drinks. Vi kastede os over at udvikle nogle drinks, hvor mjøden bliver tvistet med stærkere alkohol som rom, gin og martini. Alle fire blev testet, henholdsvis på Copenhagen Cooking og på vores økologiske høstmarked, og det var herligt at lægge øre til “wow” udbrudene, når der blev smagt på de enkelte varianter.

De fire opskrifter er super enkle, så du behøver ikke at være erfaren bartender for at fremtrylle en spændende drink med mjød, det er bare at kaste sig ud i mikseriet og servere mjøddrinks til kæresten eller gæsterne.

 

Miks en frisk mjødjito  Mjødhito:

2 tsk æblesirup/rørsukker

1-2 skiver lime

mynteblade

2 cl lys rom / barcardi

4 cl Snoremark humle mjød

Fyld op med is og tonic

 

 

 

 

 

 

Her har den klassiske mohito fået et helt nyt forfriskende tvist med Snoremark  Humle og en lys cubansk rom. Limeskiver, mynte og sirup/rørsukker mases samen, så smag og duft frigives. Hæld rom og humlemjød i top op med isterninger og tonic vand i et ca 4 dl stort glas. God fornøjelse.

 

Mead & Stormy

4 cl Snoremark havtorn mjød

2 cl mørk rom

fyld op med ginger beer og isterninger

evt. en skive lime

 

 

 

 

 

 

I denne herlige drink har vi mikset den gode cubansk mørk rom Jom og Lola fra Egoista med Snoremark Havtorn, der tilføjer en frisk fræk syrlighed til den gode rom og ginger beer. Doser med en skefuld isterninger i et 4 dl stort glas, smid en limeskive i, så er der dømt hygge.

 

GT mjød

4 cl Snoremark humle mjød

2 cl gin

fyld op med is og tonic

 

 

 

 

 

 

 

 

Smager et miks med gin og humle mjød fint, ja de to klæder hinanden rigtig godt, hvor den aromatiske humle og enebær fra gin’en giver en fin balance i glasset. Tag en skefuld isterninger hæld gin i ( vi har valgt Jim og Tony fra Egoista) og Snoremark Humle over terningerne og top op med en passende dosis tonic i et ca 4 dl stort glas.

 

Snore Sagn’gria

2 dl lys martini

4 dl Snoremark humle mjød

7 dl kvalitets æblemost

stykker af frisk frugt som fersken, æbler, pære, jordbær, druer, hindbær og brombær  

 

Byd gæsterne velkommen med denne lette velkomstdrink, der vinder i smag og oplevelse, hvis du forbereder den i god tid – gerne 4-6 timer før gæsterne ankommer, så frugter, mjød og martini kan nå at fusionere til en god smag. Find en  1,5-2 l glasskål fyld op med de bær, du har valgt at bruge og hæld martini, humle mjød og æblemost over. Dæk hele baduljen til med folie og sæt det på køl.

Hvis du gere vil have en lidt mere sød og kryddret version, kan du i denne drink fint bruge Snoremark hyben. Kom et par isterninger i bowlen, når du sætter frem, så Snore Sagn’gria holder sig kold.

Du kan lade gæsterne selv hælde op i deres glas (hvidvin eller champagneglas) eller anrette på en bakke.

 

Hvis du bare vil servere i glas er blandingsforholdet:

4 cl Snoremark humle mjød

2 cl lys martini

6 cl æblemost

Related post

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

divyang