Mjødens Dag og den fede domino effekt

Mjødens Dag er blevet startskuddet til et fantastisk samarbejde mellem professionelle og hobbymjødbryggere. Vi har fået et fagligt netværk og gode relationer til Danmarks Biavlerforening og foreningen Dansk Vin.

Honningbier på en vokstavle. Dronningen ses til højre med en gul plet i nakken

Uden honning ingen mjød

Honning er en essentiel del af vores bryggeproces, men vi har aldrig været lige så dygtige til at passe vores bier som til at brygge vores æblemjød. I år har vi fået assistance af Hans Germuth fra Germuth’s biavl til at sikre at vi har de bier der skal til for at bestøve vores æbleplantage og lave honning til os.

Snoremark får fem ud af seks stjerner i Gastro nr 138, juni 2018

Fem, af seks stjerner – vi smiler

Det var med stor spænding vi sendte de seneste aftapninger af Snoremark Æblemjød til anmeldelse hos chefredaktør Jesper Uhrup på madguroernes inspirationskilde: Magasinet Gastro.

Nu er spændingen udløst, vi fik fem af seks stjerner og er pærestolte.

Jeg ved reelt ikke, hvad det er jeg siger på den video, jeg har fået tilsendt fra det japanske TV-hold, som vi har haft på besøg.

Hvad er det lige jeg siger???

Det kan være en anelse angstprovokerende, ikke at have styr på, hvad der kommer ud af ens mund – og jeg ved reelt ikke, hvad det er jeg siger på den video, jeg har fået tilsendt fra det japanske TV-hold, som vi har haft på besøg.

Grimfrost er en svensk mjød brygget på vand og honning

Svensk mjød i webshoppen

Vores svenske kollega Johan Pihl fra Mjödhamnen brygger to spændende mjødvarianter for Grimfrost, hvor der bruges henholdsvis vilde blåbær og tyttebær. Vi har valgt at importere nogle flasker af Johans gode og præmierede mjød, som nu er sat til salg på vores webshop.

Snoremarks logo forestiller gudinden Gefion igang med at pløje

Gefion og Snoremarks logo

Vi har ikke valgt et elegant japansk skrifttegn som logo for Snoremark æblemjød, selv om vi ofte bliver spurgt om det. Vores logo er en helleristning fra bronzealderen, som viser gudinden Gefion, der er i gang med at pløje.

en vigtig del af brygningen er omstikningen, hvor mjøden flyttes fra et kar til et andet og bundfaldet kasseres

Der pumpes, vaskes og sjaskes

Det er altid en balance, hvor lang tid mjøden skal stå på bærmen på ståltankene efter den første stormgæring. Når der omstikkes, undgår man, at der udvikles en ubehagelig svovlagtig aroma.

Det gode glas til mjøddrikning rummer ca 25 ml, har en lille stilk og en ikke for stor åbning

Glas til mjøddrikning

Vi får tit spørgsmålet, hvilke glas bruger man til mjød. Jeg har fundet nogle forskellige typer af glas, som egner sig godt til mjøddrikning.

Indkøbskurv
Scroll to Top