Klar til besøg på Kulturredaktionen P1

Snoremark inviteret i P1 til en snak om mjød

I forbindelse med Mjødens Dag var jeg (Karin) inviteret i P1’s Kulturredaktion til en snak om mjød sammen med vin- og madanmelder Søren Frank fra Berlingske Tidende.

Jeg havde medbragt en kurv af meget forskellige varianter af mjød med til smagningen. Det var herligt at præsentere de meget forskellige varianter fra vores tørre mousserende Kvanmjød, en lavalkohol mjød på dåse fra Copenhagen Mead Company, Snoremarks genskabelse af Egtvedpigens mjød fra bronzealderen, en ren honning-vand mjød fra Nordic og vores egen Kirsebærmjød.

Nej, mjød er ikke bare en enkelt drik

Søren Frank blev helt klart udfordret på sin opfattelse af mjød og sagde efterfølgende, at mjød nok langt bedre kunne slå igennem, hvis det var en mere entydig drik – altså mindre variationer.

Jeg tænker, hvorfor skal mjød kun have ´et enkelt smagsmæssigt udtryk. Indenfor vin er der også en bred vifte af smagsoplevelser fra hvidvin, champagne, Muscat, orange vin, rosevin og rødvin med en masse underkategorier. Det undrer åbenbart ikke en vinanmelder, at mjød er mindst lige så mange facetteret som vin.

Men vigtigst af alt – han kunne godt lide, hvad han smagte.

 

Snoremark i DR Lyd

Men lyt selv.

Udsendelsen ligger som 4. indslag på Kulturen | Van Gogh featuring Pokemon og værk eller hærværk | DR LYD

Indkøbskurv
Scroll to Top