ÆMLQ – en fusion af dansk og grønlandsk lykke
Vi har destilleret vores æblemjød og mikset den med vand fra Lyngmarkskilden på Diskoøen på Grønland. Det er blevet en helt fantastisk drik.
Vi har destilleret vores æblemjød og mikset den med vand fra Lyngmarkskilden på Diskoøen på Grønland. Det er blevet en helt fantastisk drik.
Fire af Snoremarks mjødvarianter er nu linet op på række med hver deres medaljer fra den internationale konkurrence i mjød – Mead Madness Cup 2024.
Vi er i pralehumør. På hylden i mjødbryggeriet står en flot pokal som Danmarks bedste mjødbrygger flankeret af 8 medaljer, fire af guld, tre sølv og en bronze.
Stormen havde væltet begge vores glampingtelte. Det ene var totalt blæst i laser, mens det andet blot havde lagt sig ned.
I forbindelse med Mjødens Dag var jeg (Karin) inviteret i P1’s Kulturredaktion til en snak om mjød sammen med vin- og madanmelder Søren Frank fra Berlingske Tidende.
“I har alt for mange bier”, sagde kontrollanten ved sidste besøg. “I må kun have 2 bistader, når I er et økologisk landbrug.” Vi måbede – men fandt en løsning.
Efter et par corona år lykkedes det endelig at få gennemført den 3. udgave af Mjødens Dag – denne gang i regi af foreningen Dansk Vin.
Genopstandelsen er kommet til de døde æbletræer i min plantage. Træerne er døde men rødderne lever og har sat vildskud.
I bronzealderen sørgede man for, at de døde fik forsyninger med på rejsen til efterlivet, og Egtvedpigen fik blandt andet en birkebarksskål med en alkoholisk drik, der var gæret på honning.
De fleste ved, at der i et bistade er en bidronning, men hvem har hørt om høstbier, spejderbier, vagtbierne og de dovne droner? Inviter hele familien til årets sødeste oplevelse på Snoremark, hvor I skal presse jeres egen honning og hilse på honningbierne.
Kig med når vores lokale Kanal Roskilde formidler Snoremarks historie. Læn dig tilbage i sofaen og nyd historierne om gården Snoremark, bierne og mjødbrygningen. Her er en halv times underholdning.
Snoremark i Kanal Roskilde – vores lokale TV-station Læs mere
Som konsekvens af coronapandemien har vi været i tænkeboksen for at finde muligheder for fortsat at holde gang i vores lille mjødbryggeri.