Pres jeres egen honning på Snoremark

Pres jeres egen honning

De fleste ved, at der i et bistade er en bidronning, men hvem har hørt om høstbier, spejderbier, vagtbierne og de dovne droner?

Jeg er selv vildt fascineret af biernes forunderlige verden, og da coronaen blokerede for en række af vores aktiviteter sidste år, fik jeg den ide, at andre måske også havde lyst til at høre om bierne og presse deres egen honning.

Vi fik fat i nogle små presser til honning, og fik besøg af mange glade familier, der alle kom og hilste på vores håndtamme honningbier og hørte om de produktive bier og deres specialiserede roller.

Klap en honningbi

Mens de mindste børn trippede for at komme indendøre og presse honning, havde specielt de voksne og større børn travlt med at blive klogere på biernes liv.

Efter Thomas havde vist bierne frem, og de mest modige havde klappet bierne, gik turen ind i bryggeriet, hvor de enkelte grupper blev bænket ved deres eget bord og fik udleveret et stykke honningtavle, som de pressede og fyldte den flydende honning på glas. Lige til at tage med hjem.

Snoremark bigård

Alle havde travlt med at få de sidste dråber med, for når man lige havde hørt, at en honningbi kun kan have 40 mg honning i maven, og bierne skal flyve over 12.000 gange for at høste den honning, man har fået udleveret, så er det respektløst at sjuske med høsten af honning.

Presset honning

Det er en fornøjelse at opleve, hvordan både børn og voksne bliver positivt overraskede over, hvor dejligt helt friskpresset honning smager og dufter.

Til forskel fra den almindelige slyngede honning, så får man mere smag og aroma, når man presser honningen, fordi den ikke iltes på samme måde, som når man slynger honningen ud af tavlerne. Dertil kommer, at man ved at presse honningen ud af tavlerne også får den lækre pollen med i købet.

Pandekager og honning

Vores oprindelige plan var, at vores gæster efterfølgende skulle sidde og bage pandekager over bål, men det var en dårlig ide. Hvis ikke man har erfaring med at bage pandekager på bål, så brænder det på og ender som en sørgelig oplevelse.

I stedet fik vi indviet vores nye orangeri, hvor de enkelte grupper bager deres pandekager i mere civiliserede rammer med pande på en elplade. Pandekager med nypresset honning er det rene mums, selvfølgelig serveret med et glas æblemjød eller et glas alkoholfri æblegløgg til.

Vi presser honning på Snoremark

Glade pensionister

Det viser sig, at besøg i bigården, presning af honning og pandekagebagning ikke kun er for børnefamilier. Undervejs havde vi også besøg af en gruppe glade pensionister fra den lokale seniorhøjskole Solkrogen.

Selv om nogle af dem slås med demens, så fejlede hukommelsen ikke noget med hensyn til barndomsminderne. Vi fik derfor nogle gode historier om, hvordan de som børn havde hjulpet deres forældre med bistader og at honning var det rene guld som handelsvare under 2. verdenskrig.

Det varmede mit hjerte, da jeg hørte at flere af deltagerne fra seniorhøjskolen kunne huske oplevelsen flere måneder efter.

Pensionister presser honning på Snoremark

Kom og besøg os

Vi har selvfølgelig besluttet vi også i år inviterer til events med besøg i bigården og presning af honning. Da vi først kan høste den honning i juni måned, har “snydt” og gemt nogle honningtavler fra sensommeren, så vi allerede fra start i maj, når der er travlhed og masser af liv i bifamilierne, kan invitere til honning event.

I skal sætte 1,5 til 2 timer af til besøget, og I er altid velkomne til at gå en tur i plantagen eller langs vores levende hegn og se om, I kan finde bierne, når de er ude og høste nektar i blomsterne.

Honning eventen afvikler vi fra start af maj, og I kan allerede nu købe billet og reservere en tid til jeres besøg. Sidste events holder vi medio august, hvor der ikke er flere blomster og bierne går i vinterhi. Man kan enten købe en gruppe billet eller kontakte os på kd.krameronsobfsctd@ofni eller mobil 30227761, hvis man gerne vil have en aftale om et særarrangement for en større gruppe.

Indkøbskurv
Scroll to Top