[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6494″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hov du er havnet på vores tidligere arrangement – skal du med i år så kig her

Kom og fejr Mjødens Dag

Så er det meget snart at Mjødens Dag starter

Mjødens Dag fejrer vi 29. september

 

Kom til Mjødens Dag

Vi havde en forrygende dag i mjødens tegn i 2018, hvor vi genoptog den gamle nordiske tradition med at fejre høsten på Mikkelsdag med et godt glas kvalitetsmjød.

I år har flere af de nordiske nye spændende mjødbryggerier meldt sig til mjødfestivallen, så der er mulighed for at smage på mjød fra ti forskellige producenter, med smagsprøver på både de søde, de medium og hel tørre mjødvarianter.

Ud over at smage på mjød er der også mulighed for at blive klogere på mjødens tilblivelse, historie, mytologi og naturligvis også om bierne, der sørger for honningen til den gode mjød.

 

Transport til og fra Mjødens dag

I år har vi arrangeret bustransport som går fra Høje Tåstrup og Roskilde stationer til og fra Mjødens Dag i Tågerup. Det betyder at du let kan komme med kollektiv transport. Du kan også komme direkte til døren med bus 358, der køre en gang i timen.

 

 

Faglig dag mandag den 30. september

Vi har valgt at udvide den årlige mjødfestival med en faglig dag for alle mjødbryggere, såvel professionelle som hobbybryggere. Pris for deltagelse incl. forplejning 500,- kr.

 

Arbejder du professionelt med mad og drikkevarer, og er interesseret i mjød, har du mulighed for at få en fribillet til den faglige dag. Kontakt Thomas Priiskorn: kd.dragdojmobfsctd@tkatnok

 

Deltag med en stand

Er du mjødbrygger eller sælger du udstyr til bygning af mjød har du mulighed for at deltage med en stand.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_gallery type=”image_grid” images=”6672,6670,6660,6662,6668,6666″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Mjødens Dag

“Mjød,” siger man og de fleste ansigter lyser op. Mjød er vores signaturdrik i de nordiske lande, men mange har aldrig smagt mjød eller kun  en enkelt variant. Det er synd, for mjød findes i alle smagsvarianter, til alle lejligheder og med forskellig alkoholstyrke.

Mjød opdeles i seks hovedkategorier alt efter om den er brygget kun med vand, om der anvendes urter, krydderier, most fra druer, æbler eller anden frugt. Inden for hver kategori kan man finde varianter fra de helt søde til de tørre og mousserende. På Mjødens Dag vil man kunne få smagsprøver fra alle kategorier.

Blandt biavlere har der altid været en tradition for at brygge mjød, men i de senere år er der kommet stadig flere professionelle mikro mjødbryggerier til, hvor man arbejder med at udvikle den mest spændende og velsmagende mjød. Nu er tiden kommet til at få danskerne til at tage mjøden til sig, som en værdig drik ved selskabelige lejligheder, den gode middag, den romantiske middag, efter en god venskabelig dyst eller bare, når man vil forkæle sine smagsløg.

Indtil 1770 havde man i de nordiske lande en tradition, hvor der skulle skåles i mjød, når der var høstfest og man fejrede Mikkelsdag 29. september. Desværre røg Mikkeldag og den gode tradition i forbindelse med helligdagsreformen, hvor flere gode helligdage blev rationaliseret til en enkelt – Store Bededag, hvor den gode mjød blev afløst af de varme hveder. Nu er tiden kommet til at genskabe den gamle tradition og hædre mjøden med egen festdag. Vi håber, I har lyst til at være med!

Mjød er historisk set nordens gyldne vin, alkoholen er dannet på baggrund af en gæring af sukkeret i honning. I forhold til anden vin, hvor man arbejde med enkle druesorter eller most fra frugt, er der dømt fri leg når det gælder mjød. Her er man velkommen til at eksperimentere med most fra druer, frugt, krydderier og urter. Man kan endog arbejde med et miks af sukker fra honning og korn, så tankerne ledes mod øl.

På Mjødens Dag kan man smage mere end 40 forskellige mjød fra syv forskellige mjødbryggerier, udveksle erfaringer og nyde hinanden gode selskab.

Vi håber at se jer – og at I sammen med os vil være med til at fejre mjøden

PS: Bus 358 går lige til døren -vi arbejder for at få en direkte shuttlebus fra Roskilde Station i 2019[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Indkøbskurv
Scroll to Top