Snoremark er ikke længere væk end telefonen
Ring på tlf. +45 3024 7761
Hyggestunder kræver gudedrik Bierne og æblerne- den ægte symbiose
ÆBLEMJØD

ÆBLEMJØD

Snoremark Æblemjød er den moderne gentolkning af den nordiske mjød, der har haft hæderspladsen som den vikingernes gyldne desserttvin og som har en central plads i den nordiske mytologi.

På Snoremark har vi i brygningen af vores mjød ønsket at passe på de fine sarte smagsstoffer fra honningen, men samtidig har vi ønsket et modspil til honningens sødme. Netop den friskpressede æblemost giver den helt rigtige balance. Der er samtidig en smuk symbiose mellem bierne, der bestøver æbleblomsterne i foråret, samtidig med at de samler nektar og honning fra frugttræerne. Når det bliver efterår, presser vi mosten fra de modne æbler og blander med honning for at brygge den sagnomspundne gyldne drik.

Vi brygger flere varianter af Snoremark Æblemjød – Oplev de 4 smagsoplevelser:

æblemjød_hyben

Hyben

Snoremark Æblemjød er en perfekt allround dessertvin, der matcher stort alle desserter og osteborde. Hyben giver en fantastisk aroma og cremet smag, der minder om en god muscat eller sauterne, men syrligheden fra æblerne  betyder, at vinen fremstår med større friskhed, end man kender fra de klassiske dessertvine.

Snoremark Æblemjød brygget på basis af hyben, der indsamles på strandarealer langs Roskilde Fjord. Den blev i 2011 kåret som Danmarks bedste mjød af Danske Biavlere. Den fik en overvældende positiv modtagelse i branchen, hvor Magasinet Gastro i  2013 bl.a. skrev : “den minder mest om en lys portvin, og serveret afkølet er den genial til eksempelvis ost. Noma & co burde kende deres besøgelsestid og se at få den på menuen.”

Snoremark Æblemjød med hyben  er brygget på basis af ubehandlet dansk honning frisk presset økologisk æblemost primært fra sorten topaz samt blomster og blade fra mjødurt planten.

Balancen mellem sødme og syre giver en friskhed og fylde, der betyder at vinen er utrolig alsidig og fint matcher en stor vifte af desserter lige fra frugt, is til de lidt tungere cremede eller  ostebordet, hvor den klæder en god blåskimmel. Serveres ved 12-14 grader.

Alkoholprocent 14.5

Bestil her

humle

Humle

Denne æblemjød er brygget med aromahumlen cascade, der også kendes fra ølbrygning. På  Snoremark får humlen en helt anden skånsom opvarmning end i ølprocessen, og næsen mødes med en aroma, der  trækker tankerne hen mod sommerens blomsterende hyld. Cascaden tilfører æblemjøden en stor aroma og en afrundet bitterhed, der sikrer en stor smagsoplevelse med en fin balance mellem sødme, syrlighed, bitterheden og ikke mindst en lang eftersmag.

Den er favoritten til ostebordet og som aperitif er den perfekt til at få vækket alle smagssanser før den gode middag.

Serveres ved 15-17 grader.

Snoremark Æblemjød med humle er brygget på ren dansk honning, frisk presset økologisk æblemost primært fra sorterne colina og discovery samt humlesorten cascade.

I 2015 fik den en fornem guldmedalje ved den store fødevaremesse International Food Contest i Herning, hvor den konkurrerede mod en række andre danske kvalitetsvine såvel kirsebærvin, æblevin, cider og anden mjød. Snoremark Æblemjød blev desuden i 2015 også præmieret som bedste danske frugtvin i kategorien “øvrig danske frugtvin” af Dansk Forum for Frugtvin.

Alkoholprocent 14.5

Bestil her

mjødurt_

Mjødurt

Varianten med mjødurt har sin helt egen karakter, der er vanskelig at sammenligne med andre dessertvine. Denne æblemjød er brygget med den velduftende, søde og bitre mjødurt, der har givet navn til drikken mjød. Denne variant er lagret på friske egetræsfade og har derfor en kompleks men samtidig fløjesblød tannin med en lang eftersmag ikke alene af honning og æble men også blomme, mandel, vanilje og en snert lakrids. En rigtig meditationsvin.

Da mjødurt er basis for hovedpinepillen asperin, så kan det være forklaringen på, at man ifølge de gamle overleveringer ikke fik tømmermænd, hvis man drak mjød. Det er dog ikke afprøvet på Snoremark’s variant.

Snoremark Æblemjød med mjødurt har været lagret på egetræsfad og er brygget på basis af ubehandlet dansk honning frisk presset økologisk æblemost primært fra sorten topaz samt blomster og blade fra mjødurt planten, der høstes fra  naturarealerne på gården Snoremark.

Nyd den til en aperitif, ostebordet eller en god kop kaffe. Serveres ved 17-18 grader.

Alkoholprocent 14.5

Bestil her

havntorn

Havtorn

Denne æblemjød er brygget med vildtvoksende havtorn høstet på naturarealer omkring Roskilde og et udtræk af bitre grønne valnødder fra Snoremark. En meget spændende variant, hvor man først oplever havtornens citrusagtige smag, der går over i en mere sødmefyldt smag, der bringer tankerne hen på regnskovens mangofrugter. Valnødderne giver smagsmæssig dybde og komplementerer den syrlige havtorn.

Fin som aperitif ogpå grund af havtornens intense syre, så kan den matche selv meget søde desserter og chokolade, serveres ved 12-14 grader.

Snoremark Æblemjød med havtorn & valnød er brygget på  ren dansk honning, frisk presset økologisk æblemost primært fra sorten topaz samt lokal høstet havtorn og valnød.

Nyd den til den søde dessert eller en god chokolade. Serveres ved 12-14 grader.

Alkoholprocent 14.5

Bestil her

Snoremark

Karin Sloth & Thomas Bredholt
Gundsølillevej 52 B DK-4000 Roskilde
+45 3024 7761
info@snoremark.dk